Over Pizza Cantina
Pizza Cantina opende haar deuren in oktober 2015. Daaraan vooraf ging een fikse verbouwing. Het pand was verouderd. Voordat eigenaar Bram Jacobs de zaak overnam hebben zijn opa en oma in het pand gehuisd. Zij hadden er een kruidenierszaak en later een friettent. Ze woonden in het achterste gedeelte van de zaak. Later hebben ze het jaren verhuurd, tot het moment dat hun kleinzoon zijn ambitie met “oma Dien” deelde.
Een pizzeria moest het worden, met een echte Italiaanse oven en een ongedwongen sfeer. En zo geschiedde. Bram leerde pizza’s bakken in Zeeland en ondertussen bereidde de familie Jacobs zich voor op de verbouwing. Want echt de hele tent moest gestript en vernieuwd. Begin 2014 gingen Bram en zijn vader aan de slag. Eerst alles eruit: stro kwam uit de daken, de vloer was enkel nog zand en het dak ging eraf. Enkel de muren stonden nog overeind. Daarna alles opnieuw bouwen: isoleren, nieuwe betonvloer, een nieuw dak en nieuwe ramen en deuren.


Gebruik de bovenstaande slider en bekijk de verandering!
Toen die basis eenmaal lag, heeft Bram zijn visie losgelaten op wat is verworden tot het interieur van Pizza Cantina. De lampen zijn stuk voor stuk van Scandinavische of Nederlandse designers uit de jaren 60. De bar en keuken zijn opgetrokken met hout van oude treinwagons. En de gasoven van het gerenommeerde merk Valoriani is vanuit de hele zaak goed te bewonderen. Voor kinderen is de oven ook een lust voor het oog: ze kunnen zelf zien hoe hun pizza’s worden gebakken!
Inmiddels draait de zaak volop en is Pizza Cantina een begrip aan het worden in de wijk. Pizza Cantina is trots op de vele vaste klanten uit de buurt die regelmatig een hapje komen eten of een pizza afhalen. Ook de samenwerking met bezorgpartners is goed van de grond gekomen. Zeker in coronatijd is dat een uitkomst.
Het team heeft uitgekeken naar de “heropening” (zo mag het toch echt wel genoemd worden na de lange lockdown) van het restaurant in juni 2021. Gastheerschap zit Bram immers in het bloed. Hij maakt het mensen graag naar de zin en is zelf ook altijd op zoek naar gezelligheid in zijn restaurant. Met Sardijnse pizzabakker Guiseppino vormt Bram een team in de keuken. Ze werken goed samen, maar zijn beiden niet schuw van af en toe een beetje zuidelijk temparament in de keuken. Aangevuld met jonge meiden (of jongens) in de bediening draait Pizza Cantina zes dagen per week op volle toeren.
Pizza Cantina is een heerlijke ongedwongen plek in de wijk Boeimeer, waar iedereen zich thuis kan voelen. Of je nou snel een pizza komt eten voor een avondje NAC, lekker lang wilt tafelen met een goede fles Italiaanse wijn, op zondagavond geen zin hebt om te koken en met het gezin snel een pizza komt eten of halen of je zin hebt in een limoncello toe, het kan allemaal. En dat is maar goed ook. Want zeg nou zelf, wie is er niet dol op pizza?
Onze chefs
Specialisten in het maken van Italiaanse pizza’s in steenovens
Chef Bram
Guiseppino
Bediening
Pizza Cantina werkt met jonge meiden of jongens uit Breda in de bediening. Je treft vaak middelbaar scholieren of studenten. Kenmerkend aan deze groep is dat ze op een gegeven moment, na een aantal mooie jaren, hun weg elders vervolgen. Pizza Cantina zoekt dus ook met regelmaat nieuwe enthousiaste en pittige jonge mensen voor in de bediening.
Reviews
Wat vinden onze klanten van Pizza Cantina.